Nekončíme! Elated má nové majitele, ale nebojte se, vše zůstává při starém a momentálně doskladňujeme vaše oblíbené produkty.

Plněné papriky

- 6 paprik

- olivový olej


- 1 cibule


- 3 stroužky česneku


- 500 g mletého krůtího masa


- 400 g rajčat v konzervě

- sůl, pepř, bylinky


- 100 g rýže


- sůl, pepř, bylinky


- 20 g mozzarelly (nebo jiného oblíbeného sýra)


Ulož si recept na pestrobarevný, nutričně vyvážený a hlavně výborný oběd.

S plněnými paprikami se dá experimentovat na všechny možné způsoby. U nás aktuálně vítězí tento.


Postup:


Jako první si uvaříme rýži.

Toubu předehřejeme na 180 °C.
Z paprik odřízneme vršky asi do 1/3, vydlabeme a naskládáme na plech vymazaný olivovým olejem.
Na rozpálené pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile zezlátnou, přidáme do pánve maso a “rozkutáme” jej vařečkou na menší části. Ještě chvíli restujeme. Potom k masu přilijeme rajčata z konzervy, dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Vše společně promícháme, plamen stáhneme na menší výkon, přiklopíme a dusíme zhruba 20 minut.
Nakonec přidáme do pánve rýži a vše společně promícháme.

Papriky naplníme masovou směsí až po okraj, zasypeme sýrem a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.

Tadá, máme hotovo.

Dobrou chuť!