Tvarohové knedlíky
Na knedlíky:
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g hladké špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 vejce
- 30 g oblíbeného sladidla
- meruňky
Navrch:
- hrudovitý tvaroh
- oblíbené sladidlo
- máslo/ghí
Tvarohové knedlíky jsou tradičním českým receptem, který, co si budem, není ve své původní podobě zrovna fit. Stačí ale pozměnit pár ingrediencí a rázem se promění ve zdravý oběd či dezert s perfektní klasickou chutí.
Co takhle využít sezóny a zabalit do nich třeba šťavnaté meruňky?
Postup:
Ve větší míse smícháme tvaroh, mouku, proteinový prášek, vejce a sladidlo. Zpracujeme celistvé těsto. Pokud se příliš lepší, přidáme trochu mouky. Hotové těsto dáme na půl hodiny chladit do lednice, aby se s ním lépe pracovalo.
Z vychlazeného těsta uždibujeme stejné kousky. Vlhkýma rukama z nich děláme placky, do kterých následně balíme poloviny meruněk.
V hrnci na sporáku přivedeme k varu vodu, do které opatrně vložme knedlíky. Vaříme cca 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
Knedlíky podáváme s další náloží tvarohu, sladidlem a přelité rozpuštěným máslem či ghíčkem.
Dobrou chuť!