Pečená ovesná
Ingredience:
200 g ovesných vloček
1 balení kypřicího prášku
20 g chia semínek + 20 g lněných semínek
20 g strouhaného kokosu
50 g proteinu (doporučujeme vanilku nebo slaný karamel)
1 PL skořice
1 PL arašídového másla
1 pěkně zralý banán
500 ml mléka
150 g mražených malin
30 g mandlových lupínků
Máš takhle při neděli půl hodinky času navíc? Připrav si do foroty výbornou snídani na (skoro) celý týden.
Nebo můžeš pečenou ovesnou klidně mlsat jako dezert. Připomíná totiž vláčnou buchtu nebo banana bread.
Podávat ji můžeš taky s bílým jogurtem, oříškovým máslem a ovocem. Nebo s jinými poklady, co dům zrovna dá.
Dobrou chuť!
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Ve velké míse smícháme ovesné vločky, kypřicí prášek, semínka, kokos, protein a skořici.
Následně do směsi přidáme rozmačkaný banán, arašídové máslo a mléko. Vytvoříme lehce tekuté těsto, do kterého nakonec zamícháme maliny.
Těsto přelijeme do pekáčku vymazaného kokosovým olejem, posypeme mandlovými lupínky a šup s tím do trouby na 30-40 minut. Že máme hotovo, poznáme podle pěkně zlatého povrchu a mandlových lupínků.