Noky zapečené s mletým masem
Ingredience:
Olivový olej
3 stroužky česneku
1 cibule
500 g mletého hovězího masa
500 g noků
400 g rajčat v plechovce
1 ČL bazalky
1 ČL oregána
sůl, pepř
200 g ricotty
100 g mozzarely
Tipů na zdravé a hlavně rychlé obědy a večeře není nikdy dost. Souhlasíte?
Rozhodně si uložte tento. Z jednoho plechu máte během chvíle výtečné jídlo jako z restaurace.
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Cibuli a česnek oloumepe a nakrájíme nadrobno.
Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Orestujte na něm cibulli a česnek. Jakmile lehce zezlátnou a rozvoní se, přidáme mleté maso. Maso pomocí vařečky rozdělíme na menší díly a dál restujeme.
Když je maso zvenku zatažené, přidáme rajčata, sůl, pepř a bylinky. Promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme asi 10 minut.
Nakonec přidáme ricottu, noky, promícháme a necháme vařit ještě další 2 minuty. Poté do směsi zamícháme natrhanou mozzarellu.
Vše přemístíme do zapékací mísy, nahoru natrháme další kousky mozzarelly a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut.
Podáváme s čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť!