Dýňový cheesecake
Napsáno dne: 06/03/2023
Na korupus:
- 150 g máslových sušenek
- 30 g arašídového másla s příchutí pumpkin spice https://vjfitness.cz/produkt/arasidove-maslo-pumpkin-spice-300-g/
- 1 vejce
Na krém:
- 500 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 250 g dýňového pyré
- 30 g vanilkového proteinu
- 60 g javorového sirupu
- 1 PL skořice
- 2 vejce
Léty osvědčený lék na podzimní splín je dýňový cheesecake. Tak akorát skladký, kořeněný a vesele barevný. Zkuste ho taky.
Postup:
- Troubu předehřejeme na 170 °C.
- Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme na drť. Smícháme s pumpkin spice máslem, vejcem a vzniklou směs vtlačíme na dno formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut. Poté necháme vychladnout.
- Ve větší míse smícháme tvaroh, mascarpone, protein, javorový sirup a skořici. Postupně do směsi zašleháme vejce.
- Krém rozdělíme na dvě poloviny. Tu první rovnoměrně naneseme na korpus. Do druhé zamícháme dýňové pyré a poté ji navrstvíme na světlou část krému.
- Pečeme 50-60 minut. Po upečení by povrch měl být tuhý, lehce nazlátlý, střed by se měl vlnit. Jakmile cheesecake vychladne, tak ztuhne.
- Ozdobíme a podáváme. Dobrou chuť!