Kaše ala mrkváč
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek mléka (klasického, mandlového, ovesného…)
- 1 větší mrkev
- 30 g proteinu (my jsme použili příchuť slaný karamel)
- 1 ČL skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- šťáva a kůra z 1/2 pomeranče
Připravit si k snídani mrkváč vyžaduje spoustu práce a času. Zato pochutnat si na OVESNÉ KAŠI ALA CARROT CAKE můžeme raz dva!
Vyzkoušejte ji třeba hned o víkendu.
Postup:
- Ovesné vločky nejdřív nasucho opražíme v hrnci nebo v hlubší pánvi.
- Přidáme k nim najemno nastrouhanou mrkev a zalijeme mlékem.
- Vaříme na slabém plameni, pravidelně mícháme, aby se kaše nepřipekla ke dnu.
- Ke konci vaření (až kaše hezky zhoustne) přimícháme protein, skořici, muškátový oříšek, šťávu a kůru z pomeranče.
- Ještě chvíli povaříme do požadovaného zhoustnutí.
- Servírujeme s oříškovým máslem a oblíbeným ovocem. Dobrou chuť!