Dýňové cheesecake řezy
Na korpus:
- 200-250 g (podle velikosti nádoby) granoly (my jsme použili slaný karamel)
- 30 g ghí
- 2 vejce
Na krém:
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 250 g ricotty
- 30 g proteinu (my jsme použili slaný karamel)
- 30 g medu
- 1 ČL skořice
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 balení želatinového ztužovače
Na dýňový krém:
- 250 g dýňového pyré
Za okny už udeřil mráz a nám se moc nelíbí, že bychom se pomalu měli vzdát oblíbené dýňové sezóny. Máte to taky tak?
Tak nám dovolte ještě jeden oranžový recept na (skoro) nepečený dýňový cheesecake.
Jednodušší už být snad ani nemůže, tak ho zkuste třeba ještě dnes.
Postup:
- Granolu rozdrtíme na menší kousky. Smícháme ji se zbylými ingrediencemi na korpus a vzniklou směs natlačíme na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Potom necháme korpus vychladnout.
- Mezi tím si připravíme krém – ve větší míse spolu dohladka vyšleháme všechny potřebné ingredience na krém kromě želatinového ztužovače. Želatinový ztužovač si připravíme bokem a následně ho spojíme s krémem podle návodu na obalu.
- 2/3 krému rovnoměrně rozetřeme na připravený korpus. Zbylou 1/2 smícháme s dýňovým pyré (dýňové pyré = upečená dýně rozmixovaná do hladké konzistence). Následně na dezert navrstvíme i dýňový krém.
- Nakonec můžeme povrch posypat dýňovými semínky, nebo jinak ozdobit podle libosti.
- Hotový dezert dáme zkuhnout na pár hodin do lednice.
- Dobrou chuť!