Teriyaki bowl
Na 2 porce:
Na maso:
- 300 g kuřecích prsou
- 4 PL teriyaki (nebo jiné sójové) omáčky
- 2 PL bílého jogurtu
- 2 PL olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1/2 limetky
- 1/2 ČL chilli
Zbytek:
- 140 g jasmínové rýže
- oblíbená zelenina (my jsme použili fazolové lusky, edamame, červené zelí a klíčky)
- koriandr
Máš chuť na něco dobrého, ale během všedních dní už nemáš energii složitě vyvařovat?
Tak to si ulož náš recept na kuře teriyaki.
Postup:
Maso omyjeme, očistíme a předem naložíme do marinády z teriyaki omáčky, jogurtu, oliváče, rozmačkaného česneku, limetkové šťávy a chilli.
Necháme naložené ideálně několik hodin v lednici, aby se maso marinádou hezky nasáklo.
Před přípravou maso vyndáme z lednice alespoň půl hodinky předem.
V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme maso a opékáme na mírném plameni z každé strany asi 5-7 minut.
Do výpeku po mase hodíme zeleninu a orestujeme, aby změkla a lehce zezlátla. Můžeme do směsi přidat víc marinády, která nám po mase zbyla.
Nakonec to všechno naskládáme do misky spolu s rýží, zasypeme koriandrem a můžeme podávat.
Dobrou chuť!