Plněné papriky
- 6 paprik
- olivový olej
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 g mletého krůtího masa
- 400 g rajčat v konzervě
- sůl, pepř, bylinky
- 100 g rýže
- sůl, pepř, bylinky
- 20 g mozzarelly (nebo jiného oblíbeného sýra)
Ulož si recept na pestrobarevný, nutričně vyvážený a hlavně výborný oběd.
S plněnými paprikami se dá experimentovat na všechny možné způsoby. U nás aktuálně vítězí tento.
Postup:
Jako první si uvaříme rýži.
Toubu předehřejeme na 180 °C. Z paprik odřízneme vršky asi do 1/3, vydlabeme a naskládáme na plech vymazaný olivovým olejem. Na rozpálené pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile zezlátnou, přidáme do pánve maso a “rozkutáme” jej vařečkou na menší části. Ještě chvíli restujeme. Potom k masu přilijeme rajčata z konzervy, dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Vše společně promícháme, plamen stáhneme na menší výkon, přiklopíme a dusíme zhruba 20 minut. Nakonec přidáme do pánve rýži a vše společně promícháme.
Papriky naplníme masovou směsí až po okraj, zasypeme sýrem a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.
Tadá, máme hotovo.
Dobrou chuť!