Dýňový chlebíček
Na těsto:
- 300 g dýňového pyré
- 2 jablka
- 3 vejce
- 200 g mouky (my jsme použili špaldovou)
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 30 g proteinu (hodí se třeba vanilka nebo slaný karamel)
- 50 g sladidla (med, čekankový sirup, erythritol…)
- kůra z 1/2 citrónu
- kůra z 1/2 pomeranče
- 200 ml mléka nebo kefíru
Na krém:
- 250 g ricotty
- 250 g tvarohu v papíru
- 1 ČL vanilky
- šťáva z 1/2 citrónu
- šťáva z 1/4 pomeranče
- 20 g sladidla
Upeč si o víkendu dokonalý DÝŇOVÝ CHLEBÍČEK jako z oblíbené kavárny. Tento je dost možná ještě o chlup lepší, rozhodně zdravější a taky výrazně levnější. No prostě má samé výhody.
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Dýni nebo už předpřipravené dýňové pyré hodíme do mixéru spolu s jablky, vejci a sladidlem. Rozmixujeme do hladké konzistence.
- Ve větší míse spolu smícháme sypké ingredience — mouku, kypřicí prášek, protein, kůru z citrónu a pomeranče, mléko nebo kefír.
- Dýňovou směs přilijeme k suchým ingrediencím a vytvoříme těsto.
- Hotové těsto přelijeme do chlebové formy vyložené pečicím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut. Potom necháme chlebíček bychladnout.
- V průběhu pečení si připravíme krém vyšleháním všech potřebných ingrediencí.
- Krém rovnoměrně naneseme na vychladnutý chlebíček.
- Ozdobíme a dáme chladit do lednice (ideálně přes noc, aby se chutě pěkně propojily).
- Dobrou chuť!