Cuketový perník
- 400 g cukety
- 220 g (špaldové) mouky
- 30 g čokoládového proteinu
- 1 PL skořice
- 1 balení kypřicího prášku do perníku
- 0,5 ČL soli
- 60 g medu (nebo jiného oblíbeného sladidla)
- 3 vejce
- 70 ml řepkového oleje
- kůra z 1/2 citrónu
- kůra z 1/2 pomeranče
- 1 balení vanilkového pudingu
- 400 ml mléka
- 20 g medu
- 200 g ricotty
- 30 g bílé čokolády
S cuketovou sezónou je potřeba se pomalu rozloučit, jak se patří - třeba nadýchaným a vláčným perníkem s božským pudinkovým krémem.
Nezapomeň si recept uložit a o víkendu ho otestovat.
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Cuketu nastrouháme najemno, lehce vyždímáme a vodu slijeme.
Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, protein, skořici, kypřicí prášek a sůl.
K suché směsi přidáme cuketu, kůru z citrónu a pomeranče, přilijeme olej, vyklepneme vejce a osladíme medem.
Zamícháme a vytvoříme těsto.
Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut.
Mezi tím si připravíme krém – pudink uvaříme v mléce a osladíme medem. Před dovařením v něm necháme rozpustit bílou čokoládu. Do lehce vychladlého pudinku nakonec vmícháme ricottu.
Na vychladlý perník rovnoměrně rozetřeme krém, ozdobíme ovocem a dáme uložet do lednice ideálně přes noc.
Dobrou chuť!