Nepečený cheesecake
Na korpus:
- 200 g granoly
- 60 g ghí
- 2 PL medu/javorového sirupu
Na krém:
- 500 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 1 balení želatiny
- 30 g oblíbeného proteinu
- med/javorový sirup podle chuti
Navrch:
- meruňky
- 1 ČL kukuřičného škrobu
Tak tenhle nepečený cheesecake musíš zkusit!
Je plný bílkovin, hotový do půl hoďky a hlavně neskutečně mňam!
Nezapomeň si recept uložit.
Postup:
- Granolu na korpus rozdrtíme nebo lehce rozmixujeme. Přidáme k ní rozpuštěné ghíčko a med či sirup. Všechno společně promícháme a hotový základ natlačíme na dno dortové formy.
- Příprava krému je jednoduchá - ve větší míse spolu smícháme všechny potřebné ingredience kromě želatinového ztužovače.
Ztužovač připravíme podle návodu na obalu a ihned k němu po částech přidáváme krém. Promícháme a je to!
- Hotový krém rovnoměrně naneseme na korpus z granoly.
- Meruňky očistíme, nakrájíme na půlky a vypeckujeme. Hodíme je na pánvičku a necháme chvíli opéct. Potom je zasypeme škrobem a zalijeme vodou. Povaříme, dokud se voda neodpaří.
- Nakonec meruňky naschládáme navrch krému a hotový dort dáme ztuhnout do lednice ideálně přes noc.