Tuňákový salát
Na základ:
- 200 g těstovin
- 150 g salátových listů
- 200 g rajčat
- 100 g ředkviček
- 1 žlutá paprika
- 200 g cizrny
- 1 nebo 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
- feta sýr
- hrst semínek (slunečnicových, dýňových, lněných…)
Na “dressing”:
- 2 PL bílého jogurtu
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 PL balsamica
- sůl, pepř, sušený česnek na dochucení
K letním měsícům patří lehká, pestrobarevná jídla plná chutí ze sezónní úrody.
Snažíme se jich v tomto období do jídelníčku zařadit co nejvíc a užít si jich dosyta. Aby se nám v zimě co nejmíň stýskalo žejo.
Tak třeba tento šťavnatý těstovinový salát má všechno – ideální poměr živin, kopec vitamínů a hlavně spoooustu skvělé chuti.
Ulož si ho a vyzkoušej.
Postup:
Vše nandat do misky a s dressingem zamíchat.