Tvarohovo-riccotové knedlíky
Na knedlíky:
- 250 g měkkého tvarohu (v obalu)
- 200 g ricotty
- 2 vejce
- kůra z 1/2 citrónu
- 200-300 g špaldové mouky
- 50 g vanilkového proteinu
- mandlová mouka nebo strouhaný kokos na obalení
Na omáčku:
- 100 g jahod
- 50 g jogurtu nebo tvarohu
- sladidlo podle chuti
Na záhoncích i pultech obchodů už se nám červenají slaďoučké jahody. To znamená jen jedno — KNEDLÍKY!
Postup:
Tvaroh, ricottu, vejce, protein a citronovou kůru prošleháme ve větší míse. Postupně přisypáváme mouku a vypracujeme těsto. Pomocí lžící tvoříme z těsta nočky. Ty potom vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou. Slijeme, necháme okapat a obalíme v mandlové mouce nebo strouhaném kokosu.
Na omáčku prostě jen rozmixujeme jahody s jogurtem či tvarohem. Pokud je na nás omáčka málo sladká, můžeme přidat med, javorový sirup nebo jiné oblíbené sladidlo.
Dobrou chuť!