Borůvkový cheesecake
Na korpus:
- 120 g oblíbených sušenek (ideálně použijeme nějaké zdravější)
- 50 g rozpuštěného másla nebo ghí
- 1 PL oříškového másla
Na cheesecake vrstvu:
- 750 g tvarohu
- 200 g ricotty
- 150 g mražených borůvek
- 3 vejce
- 1 odměrka vanilkového proteinu
- 50 g sladidla (my jsme použili erythritol)
Na čoko vrstvu:
- 100 g čokolády
- 1 ČL másla nebo ghí
- borůvky
Je libo něco barevnýho, fit a hlavně výbornýho na víkendový stůl? Tak to si ulož recept na zdravý borůvkový cheesecake a okouzlí celou rodinku.
Postup:
Troubu předehřejeme na 160 °C.
Sušenky rozdrtíme, spojíme s rozpuštěným máslem nebo ghíčkem a natlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Korpus zatím dáme chladit do lednice. Mražené borůvky necháme lehce povolit a potom je rozmixujeme dohladka. Ve větší míse tvaroh, ricottu, borůvkové pyré, protein, sladidlo a nakonec opatrně zapracujeme zajíčka (pokojové teploty!)
Hotový krém přelijeme na sušenkový korpus a dáme péct do předehřáté trouby na 45-50 minut. Na dno trouby můžeme dát nádobu s vodou, která zajistí, že se krém pečením nevysuší. Upečený dort vytáhneme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce spolu s lžičkou másla nebo ghíčka. Vzniklou čokoládovou polevou polijeme vychladnutý dort a pomocí lžíce rozetřeme.
Hotový cheesecake dáme ztuhnout do lednice (ideálně přes noc).
Dobrou chuť.