Tvarohová bábovka
- 4 vejce
- 500 g tvarohu (toho v papíru či alobalu)
- 50 g ghí nebo másla
- 1 vanilkový cukr
- 50 g sladidla (použili jsme erythritol)
- kůra z 1/2 pomeranče
- kůra z 1/2 citrónu
- 160 g mouky
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 250 ml mléka
Bábo, bábo, bábovičko… Ulož si recept na tuto tvarohovou, šťavnatou, plnou bílkovin a upeč ji třeba hned o víkendu.
Postup:
Troubu si předehřejeme na 170 °C.
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou nebo třeba kokosem.
Bílky oddělíme od žloutků.
Žloutky vyšleháme se změklým máslem či ghíčkem, tvarohem, cukrem, sladidlem, citrónovou a pomerančovou kůrou.
Zvlášť smícháme suché ingredience - prosátou mouku a kypřicí prášek. Tuto suchou směs následně postupně přimícháme do té máslové.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který potom opatrně a jedním směrem vmícháme do těsta.
Hotovým těstem naplníme připravenou formu a pečeme cca 45 minut, dokud povrch bábovky nezezlátne.
Propečenost můžeme zkontrolovat pomocí špejle, která by z těsta měla vyjít čistá.