Mléčné řezy
Na korpus:
4 vejce
30 g sladidla (erythritolu, xylitolu…)
20 g kakaa
1 ČL kypřicího prášku
50 ml vody
Na krém:
1 balení vanilkového pudinku
400 ml mléka
20 g sladidla
200 g tvarohu
30 g vanilkového proteinu
Postup:
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Žloutky oddělíme od bílků.
Ve větší míse smícháme protein, sladidlo, kakao a kypřicí prášek. Přidáme žloutky, přilijeme vodu a vyšleháme.
Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně jedním směrem vmícháme do žloutkové směsi.
Těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut.
Mezitím si připravíme krém. Pudink uvaříme podle návodu ve 400 ml mléka, osladíme vybraným sladidlem. Jakmile pudink trochu vychladne, vmícháme do něj tvaroh ochucený proteinem.
Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny. Jednu z nich rovnoměrně potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou. Než hotové dílo rozkrájíme na řezy, necháme několik hodin ztuhnout v lednici.