Krtkova roláda
Na těsto:
5 vajec
1 PL kakaa
1 PL medu (nebo jiného sladidla)
1 špetka soli
Na náplň:
1 balení vanilkového pudinku
500 ml mléka
1 PL medu
30 g vanilkového proteinu
250 g tvarohu
2 banány
Nadýchané těsto, lehký krém, slaďoučký banán. Sakra, ten krtek ví, co je dobré! Tentokrát se nám místo dortu zaroloval do rolády.
Postup:
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Žloutky oddělíme od bílků.
Žloutky ušleháme spolu s kakaem a medem do pěny.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který následně postupně a opatrně vmícháme do kakaové směsi.
Hotové těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10-15 minut.
Upečené těsto i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
Mezi tím si připravíme náplň — pudink uvaříme podle návodu a osladíme medem. Tvaroh smícháme s proteinem a následně tuto tvarohovou směs přidáme k uvařenému pudinku. Zamícháme a krém je na světě!
Vychladlé těsto zbavíme pečicího papíru a rozrolujeme. Od kraje ke kraji jej potřeme krémem. Na jeden okraj položíme banány a zarolujeme jako sushi.
Před podáváním necháme pár hodin ztuhnout v lednici.
Dobrou chuť!