French toasty z vánočky
Na french toasty:
4 plátky vánočky
50 ml mléka
20 g vanilkového proteinu
1 ČL perníkového koření
1 vejce
5 g sladidla
kůra z ½ citrónu
ghí nebo máslo na smažení
Na omáčku:
proteinový nebo klasický pudink
Už se vám někdy stalo, že jste vánočku nestihli spořádat včas, než oschla a ztvrdla? Nám teda jo a vyhodit ji, nám bylo pořádně líto. A tak vznikl recept na french toasty ze staré vánočky, které jí vdechnou nový život a vy si epicky pochutnáte.
Postup:
V hlubokém talíři smícháme mléko, protein, perníkové koření, vejce, sladidlo a kůru z citrónu.
Plátky vánočky postupně namáčíme v připravené směsi a necháme nasáknout z obou stran.
Necháme lehce okapat a poté jednotlivé plátky vánočky usmažíme na středním plameni z obou stran.
Podáváme s pudinkovým krémem.