Jablečný cheesecake
Na korpus:
80 g ovesných vloček
20 g vlašských nebo pekanových ořechů
20 g ghíčka
1 vejce
1 ČL skořice
20 g medu
Na krém:
500 g tvarohu
250 g ricotta
30 g vanilkového proteinu
50 g medu
šťáva z ½ citrónu
1 balení želatinového ztužovače
Na jablečnou vrstvu:
3 jablka
5 g ghíčka
1 PL škrobu
1 ČL skořice
šťáva z ½ citrónu
20 g ovesných vloček
Chladno, sychravo, tma… Někdy to není zrovna snadné hledat si v temných podzimních dnech radosti, viďte? Co ale zaručeně potěší, je najít v lednici dokonalý cheesecake se všemi chutěmi, co k podzimu neodmyslitelně patří.
Tak hurá na něj!
Postup:
Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady. Vzniklé těsto natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 10 minut dokřupava.
Mezi tím vyšleháme všechny ingredience na krém a spojíme je želatinovým ztužovačem podle návodu. Krém naneseme na vychladlý korpus.
Jablka nakrájíme na kostky, které opečeme ve větší pánvi na ghíčku. Zaprášíme skořicí, zalijeme citrónovou šťávou a necháme chvíli dusit. Následně přidáme škrob a mícháme, dokud nevznikne pudinková směs. Jakmile směs vychladne, naneseme ji na krém.
Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi. Jakmile se vločky rozvoní a lehce zezlátnou, stáhneme je s plotny a posypeme jimi vršek dortu.
Hotový cheesecake dáme ztuhnout do lednice ideálně přes noc.
Dobrou chuť.