Banana bread
Napsáno dne: 06/03/2023
- 220 g špaldové mouky
- 50 g proteinu (třeba čokoláda/banán)
- 3 ČL skořice
- 2 ČL kypřicího prášku
- 6 banánů
- 4 vejce
- 60 g kokosového oleje
- 70 ml javorového (nebo jiného) sirupu / 70 g jiného sladidla
- 70 g hořké čokolády
- 40 g lískových ořechů
Banánový chlebíček nesmí chybět ve sbírce receptů žádné správné hospodyňce, fitnessákovi ani babičce. Založte si do své sbírky tento náš léty prověřený kousek a oprašte ho pokaždé, když banány na polici začnou černat.
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Zvlášť smícháme všechny suché ingredience – prosátou špaldovou mouku, proteinový prášek, skořici a kypřící prášek.
- Ve větší míse rozmačkáme 5 banánů. Přidáme k nim vejce, roztopený kokosový olej a sladidlo a vše důkladně promícháme.
- K banánové smesi postupně přimícháváme sypkou směs a vytvoříme těsto. Nakonec do těsta přimícháme ⅔ čokoládových kousků a ⅔ posekaných ořechů.
- Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, ozdobíme zbylou čokoládou, ořechy a posledním banánem.
- Pečeme v předehřáté troubě zhruba 50-60 minut, nebo dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.