Tvarohový dort
Napsáno dne: 06/03/2023
Na korpus:
- 100 g ovesné mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 30 g sladidla
- 1 vejce
- 70 ml vody
Na krém:
- 750 g tvarohu
- 200 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
- 50 g sladidla
- kůra z ½ citrónu
- 2 vejce
- 100 g mražených malin
Na ovocnou vrstvu víc:
- 200 g mražených malin
- 5 g chia semínek
- šťáva z ½ citrónu
Na těžké dezerty plné cukru a másla nás v létě neužije. Zato takový lehký a šťavnatý tvarohový dortík? Sem s ním!
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Maliny vyděláme z mrazáku předem, aby lehce povolily.
- V míse smícháme všechny ingredience potřebné na korpus. Těsto na chvíli odložíme stranou, aby trochu zhoustlo. Následně ho natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem.
- Poté se můžeme vrhnout na přípravu krému. Ve velké míse smícháme tvaroh, ricottu, protein, sladidlo vlastního výběru, citrónovou kůru a vejce. Nakonec do krému opatrně vmícháme celé kusy malin. Hotový krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Pečeme v předehřáté troubě asi 55 minut. Vršek dortu by měl ke konci pečení začít lehce zlátnout.
- V průběhu pečení v pánvi rozehřejeme maliny. Přidáme chia semínka a citrónovou šťávu. Vše spolu krátce povaříme, potom směs odděláme z plotny a necháme zhoustnout.
- Upečený dort necháme chladnout ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky. Předejdeme tak tomu, aby spadl a zcvrkl se.
- Na lehce vychladnutý dort naneseme malinovou vrstvu a dáme chladit do lednice. Ideálně přes noc.
Dobrou chuť!