Ovesná kaše na slano
Na základ:
- máslo
- 1⁄4 cibule
- 60 g jemných ovesných vloček
- 1 PL lahůdkového droždí
- 10 g parmezánu
- sůl, pepř, bylinky
- voda
Navrch:
- 1 vejce
- uzený losos
- avokádo
- žampiony
- pistáciové máslo
Pojďme spolu zatočit se snídaňovým stereotypem.
Kdo z vás už vyzkoušel ovesnou kaši
naslano?
Postup:
Na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
Do pánve přisipeme vločky, krátce opražíme a následně zalijeme takovým množstvím vody,
aby její okraj převyšoval vločky asi o 1 centimetr. Plamen stáhneme na minimum a za
občasného míchání necháme vločky nasát vodu a zhoustnout.
Kaši odděláme z plotny a vmícháme do ní lahůdkové droždí a parmezán. Dochutíme solí,
pepřem a můžeme podávat se vším, co máme rádi.
Dobrou chuť!