ZAVŘÍT

Tvarohovo-riccotové knedlíky

Ingredience

Na knedlíky:

- 250 g měkkého tvarohu (v obalu)

- 200 g ricotty

- 2 vejce

- kůra z 1/2 citrónu

- 200-300 g špaldové mouky

- 50 g vanilkového proteinu

- mandlová mouka nebo strouhaný kokos na obalení


Na omáčku:

- 100 g jahod

- 50 g jogurtu nebo tvarohu

- sladidlo podle chuti

Na záhoncích i pultech obchodů už se nám červenají slaďoučké jahody. To znamená jen jedno — KNEDLÍKY! 



Postup:

Tvaroh, ricottu, vejce, protein a citronovou kůru prošleháme ve větší míse. Postupně přisypáváme mouku a vypracujeme těsto. Pomocí lžící tvoříme z těsta nočky. Ty potom vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou. Slijeme, necháme okapat a obalíme v mandlové mouce nebo strouhaném kokosu.

Na omáčku prostě jen rozmixujeme jahody s jogurtem či tvarohem. Pokud je na nás omáčka málo sladká, můžeme přidat med, javorový sirup nebo jiné oblíbené sladidlo. 

Dobrou chuť!