ZAVŘÍT

Tvarohová bábovka

Ingredience

- 4 vejce

- 500 g tvarohu (toho v papíru či alobalu)

- 50 g ghí nebo másla

- 1 vanilkový cukr

- 50 g sladidla (použili jsme erythritol)

- kůra z 1/2 pomeranče

- kůra z 1/2 citrónu

- 160 g mouky

- 1/2 balení kypřicího prášku

- 250 ml mléka


Bábo, bábo, bábovičko… Ulož si recept na tuto tvarohovou, šťavnatou, plnou bílkovin a upeč ji třeba hned o víkendu.


Postup:

Troubu si předehřejeme na 170 °C. 

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou nebo třeba kokosem.

Bílky oddělíme od žloutků.

Žloutky vyšleháme se změklým máslem či ghíčkem, tvarohem, cukrem, sladidlem, citrónovou a pomerančovou kůrou.

Zvlášť smícháme suché ingredience - prosátou mouku a kypřicí prášek. Tuto suchou směs následně postupně přimícháme do té máslové.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který potom opatrně a jedním směrem vmícháme do těsta.

Hotovým těstem naplníme připravenou formu a pečeme cca 45 minut, dokud povrch bábovky nezezlátne.

Propečenost můžeme zkontrolovat pomocí špejle, která by z těsta měla vyjít čistá.