ZAVŘÍT

Tuňákový salát

Ingredience

Na základ:

- 200 g těstovin

- 150 g salátových listů

- 200 g rajčat

- 100 g ředkviček

- 1 žlutá paprika

- 200 g cizrny

- 1 nebo 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě

- feta sýr

- hrst semínek (slunečnicových, dýňových, lněných…)

Na “dressing”:

- 2 PL bílého jogurtu

- šťáva z 1/2 citrónu

- 1 PL balsamica

- sůl, pepř, sušený česnek na dochucení


K letním měsícům patří lehká, pestrobarevná jídla plná chutí ze sezónní úrody.

Snažíme se jich v tomto období do jídelníčku zařadit co nejvíc a užít si jich dosyta. Aby se nám v zimě co nejmíň stýskalo žejo.


Tak třeba tento šťavnatý těstovinový salát má všechno – ideální poměr živin, kopec vitamínů a hlavně spoooustu skvělé chuti.


Ulož si ho a vyzkoušej.


Postup:

Vše nandat do misky a s dressingem zamíchat.