ZAVŘÍT

Teriyaki bowl

Ingredience

Na 2 porce:


Na maso:

- 300 g kuřecích prsou

- 4 PL teriyaki (nebo jiné sójové) omáčky

- 2 PL bílého jogurtu

- 2 PL olivového oleje

- 2 stroužky česneku

- šťáva z 1/2 limetky

- 1/2 ČL chilli


Zbytek:

- 140 g jasmínové rýže

- oblíbená zelenina (my jsme použili fazolové lusky, edamame, červené zelí a klíčky)

- koriandr


Máš chuť na něco dobrého, ale během všedních dní už nemáš energii složitě vyvařovat? 

Tak to si ulož náš recept na kuře teriyaki.

Postup:

Maso omyjeme, očistíme a předem naložíme do marinády z teriyaki omáčky, jogurtu, oliváče, rozmačkaného česneku, limetkové šťávy a chilli.

Necháme naložené ideálně několik hodin v lednici, aby se maso marinádou hezky nasáklo.

Před přípravou maso vyndáme z lednice alespoň půl hodinky předem.


V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme maso a opékáme na mírném plameni z každé strany asi 5-7 minut.


Do výpeku po mase hodíme zeleninu a orestujeme, aby změkla a lehce zezlátla. Můžeme do směsi přidat víc marinády, která nám po mase zbyla.


Nakonec to všechno naskládáme do misky spolu s rýží, zasypeme koriandrem a můžeme podávat.


Dobrou chuť!