Sleva 50% na vybraná másla s krátkou dobou spotřeby!

Teriyaki bowl

Máš chuť na něco dobrého, ale během všedních dní už nemáš energii složitě vyvařovat? 

Tak to si ulož náš recept na kuře teriyaki.

Na 2 porce

Na maso:

  • 300 g kuřecích prsou
  • 4 PL teriyaki (nebo jiné sójové) omáčky
  • 2 PL bílého jogurtu
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1/2 ČL chilli

Zbytek:

  • 140 g jasmínové rýže
  • oblíbená zelenina (my jsme použili fazolové lusky, edamame, červené zelí a klíčky)
  • koriandr

Postup:

Maso omyjeme, očistíme a předem naložíme do marinády z teriyaki omáčky, jogurtu, oliváče, rozmačkaného česneku, limetkové šťávy a chilli.

Necháme naložené ideálně několik hodin v lednici, aby se maso marinádou hezky nasáklo.

Před přípravou maso vyndáme z lednice alespoň půl hodinky předem.

V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme maso a opékáme na mírném plameni z každé strany asi 5-7 minut.

Do výpeku po mase hodíme zeleninu a orestujeme, aby změkla a lehce zezlátla. Můžeme do směsi přidat víc marinády, která nám po mase zbyla.

Nakonec to všechno naskládáme do misky spolu s rýží, zasypeme koriandrem a můžeme podávat.

Dobrou chuť!