Sleva 50% na vybraná másla s krátkou dobou spotřeby!

Plněné papriky

Ulož si recept na pestrobarevný, nutričně vyvážený a hlavně výborný oběd.

S plněnými paprikami se dá experimentovat na všechny možné způsoby. U nás aktuálně vítězí tento.

 
Ingredience:

  • 6 paprik
  • olivový olej
  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 500 g mletého krůtího masa

  • 400 g rajčat v konzervě
  • sůl, pepř, bylinky

  • 100 g rýže
  • sůl, pepř, bylinky

  • 20 g mozzarelly (nebo jiného oblíbeného sýra)


Postup:


Jako první si uvaříme rýži.

Toubu předehřejeme na 180 °C.
Z paprik odřízneme vršky asi do 1/3, vydlabeme a naskládáme na plech vymazaný olivovým olejem.
Na rozpálené pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile zezlátnou, přidáme do pánve maso a “rozkutáme” jej vařečkou na menší části. Ještě chvíli restujeme. Potom k masu přilijeme rajčata z konzervy, dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Vše společně promícháme, plamen stáhneme na menší výkon, přiklopíme a dusíme zhruba 20 minut.
Nakonec přidáme do pánve rýži a vše společně promícháme.

Papriky naplníme masovou směsí až po okraj, zasypeme sýrem a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.

Tadá, máme hotovo.

Dobrou chuť!