ZAVŘÍT

Pečená ovesná

Ingredience

Ingredience:

  • 200 g ovesných vloček

  • 1 balení kypřicího prášku 

  • 20 g chia semínek + 20 g lněných semínek

  • 20 g strouhaného kokosu

  • 50 g proteinu (doporučujeme vanilku nebo slaný karamel)

  • 1 PL skořice

  • 1 PL arašídového másla

  • 1 pěkně zralý banán

  • 500 ml mléka

  • 150 g mražených malin

  • 30 g mandlových lupínků

Máš takhle při neděli půl hodinky času navíc? Připrav si do foroty výbornou snídani na (skoro) celý týden.

Nebo můžeš pečenou ovesnou klidně mlsat jako dezert. Připomíná totiž vláčnou buchtu nebo banana bread. 

Podávat ji můžeš taky s bílým jogurtem, oříškovým máslem a ovocem. Nebo s jinými poklady, co dům zrovna dá. 

Dobrou chuť!



Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Ve velké míse smícháme ovesné vločky, kypřicí prášek, semínka, kokos, protein a skořici.

Následně do směsi přidáme rozmačkaný banán, arašídové máslo a mléko. Vytvoříme lehce tekuté těsto, do kterého nakonec zamícháme maliny.

Těsto přelijeme do pekáčku vymazaného kokosovým olejem, posypeme mandlovými lupínky a šup s tím do trouby na 30-40 minut. Že máme hotovo, poznáme podle pěkně zlatého povrchu a mandlových lupínků.