ZAVŘÍT

Pastéis de nata

Ingredience

Ingredience na 12 kousků:

  • 1 balení listového těsta

  • 1 balení vanilkového pudinku

  • 300 ml mléka

  • 150 g tvarohu v kostce

  • 30 g vanilkového proteinu

  • 2 PL medu

  • 1 ČL skořice

  • 1 žloutek

  • šťáva a kůra z ½ citrónu

Portugalské koláčky PASTÉIS DE NATA znáš?

Jejich základ tvoří křehoučké listové těsto, které je po okraj naplněné lahodným vanilkovým krémem. Sbíhají se ti sliny? Tak to si rozhodně ulož náš recept na jejich domácí, zjednodušenou, ale ne méně skvělou verzi. 



Postup:

Troubu si předehřejeme na 200 °C.

Listové těsto rozrolujeme a pomocí vykrajovátka nebo třeba hrnku z něj vykrájíme kolečka o průměru zhruba 8 cm.

Formu na muffiny vymažeme tukem (olejem nebo máslem). Do každého důlku vtlačíme kolečko těsta tak, abychom ho později mohli naplnit krémem.

A teď hurá na krém – pudink uvaříme podle návodu na obalu, jen místo 500 ml mléka použijeme pouze 300 ml.

Tvaroh vyšleháme s proteinem, medem, skořicí, žloutkem, citronovou šťávou a kůrou. Tvarohovou směs přimícháme do lehce vychladlého pudinku.

Hotovým krémem rovnoměrně naplníme připravené košíčky.

Pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut. Povrch koláčků by měl být nazlátlý se signifikantními tmavými flíčky.