ZAVŘÍT

Noky zapečené s mletým masem

Ingredience

Ingredience:

  • Olivový olej

  • 3 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 500 g mletého hovězího masa

  • 500 g noků

  • 400 g rajčat v plechovce

  • 1 ČL bazalky

  • 1 ČL oregána

  • sůl, pepř

  • 200 g ricotty

  • 100 g mozzarely

Tipů na zdravé a hlavně rychlé obědy a večeře není nikdy dost. Souhlasíte?

Rozhodně si uložte tento. Z jednoho plechu máte během chvíle výtečné jídlo jako z restaurace.



Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Cibuli a česnek oloumepe a nakrájíme nadrobno.

Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Orestujte na něm cibulli a česnek. Jakmile lehce zezlátnou a rozvoní se, přidáme mleté maso. Maso pomocí vařečky rozdělíme na menší díly a dál restujeme.

Když je maso zvenku zatažené, přidáme rajčata, sůl, pepř a bylinky. Promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme asi 10 minut.

Nakonec přidáme ricottu, noky, promícháme a necháme vařit ještě další 2 minuty. Poté do směsi zamícháme natrhanou mozzarellu.

Vše přemístíme do zapékací mísy, nahoru natrháme další kousky mozzarelly a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut.

Podáváme s čerstvou bazalkou.

Dobrou chuť!