ZAVŘÍT

Mléčné řezy

Ingredience

Na korpus:

  • 4 vejce


  • 30 g čokoládového proteinu

  • 30 g sladidla (erythritolu, xylitolu…)


  • 20 g kakaa


  • 1 ČL kypřicího prášku

  • 50 ml vody



Na krém:


Postup:

  • Troubu předehřejeme na 170 °C.

  • Žloutky oddělíme od bílků.

  • Ve větší míse smícháme protein, sladidlo, kakao a kypřicí prášek. Přidáme žloutky, přilijeme vodu a vyšleháme.

  • Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně jedním směrem vmícháme do žloutkové směsi. 

  • Těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut.

  • Mezitím si připravíme krém. Pudink uvaříme podle návodu ve 400 ml mléka, osladíme vybraným sladidlem. Jakmile pudink trochu vychladne, vmícháme do něj tvaroh ochucený proteinem. 

  • Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny. Jednu z nich rovnoměrně potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou. Než hotové dílo rozkrájíme na řezy, necháme několik hodin ztuhnout v lednici.