ZAVŘÍT

Krtkův dort

Ingredience

Na těsto:

  • 50 g špaldové mouky
  • 1 balení čokoládového pudinku
  • 20 g kakaa
  • 1 balení kypřicího prášku
  • 4 vejce
  • 2 PL medu (nebo jiného sladidla)

Na náplň:

  • 2 banány
  • 250 ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 2 PL medu (nebo jiného sladidla)
  • 250 g ricotty
  • 100 g tvarohu
  • 30 g vanilkového proteinu

Krtkův dort z krabice už je dávno pasé. Přišli jsme na způsob, jak ho připravit stejně rychle, zato s nášupem bílkovin a ze samých zdravých ingrediencí.


Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Všechny ingredience potřebné na těsto společně smícháme. Měla by nám vzniknout lehce tekutá směs. 

Plech nebo pekáček vysteleme pečicím papírem a následně do něj vylijeme těsto. Rovnoměrně rozetřeme do stran a dáme péct na 20 minut do předehřáté trouby.

Hotový korpus necháme vychladnout.

Mezi tím si připravíme krém – vanilkový pudink uvaříme ve 250 ml mléka, osladíme medem. Zvlášť smícháme ricottu, tvaroh a protein. Ty potom přimícháme do lehce vychladnutého pudinku. Vše společně promícháme, aby vznikl pěkně hustý krém.

Vychladlý korpus opatrně vydlabeme lžící. Kolem dokola necháme okraj cca 1,5 cm. Do vzniklého důlku naneseme první vrstvu krému. Banány podélně rozkrojíme a vložíme je do vydlabaného korpusu na krém (viz fotka). Následně banány přikryjeme zbytkem krému.

Těsto, které jsme vydlabali, natrháme na malé kousky a posypeme jím krém. Lehce přitlačíme. Hotový dort dáme ideálně přes noc odležet do lednice, aby se vrstvy a chutě pěkně propojily.

Dobrou chuť!