ZAVŘÍT

Krtkova roláda

Ingredience

Na těsto:

  • 5 vajec

  • 1 PL kakaa

  • 1 PL medu (nebo jiného sladidla)

  • 1 špetka soli


Na náplň:

  • 2 banány


Nadýchané těsto, lehký krém, slaďoučký banán. Sakra, ten krtek ví, co je dobré! Tentokrát se nám místo dortu zaroloval do rolády.


Postup:

  • Troubu předehřejeme na 170 stupňů. 

  • Žloutky oddělíme od bílků.

  • Žloutky ušleháme spolu s kakaem a medem do pěny.

  • Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který následně postupně a opatrně vmícháme do kakaové směsi. 

  • Hotové těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10-15 minut.

  • Upečené těsto i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.

  • Mezi tím si připravíme náplň — pudink uvaříme podle návodu a osladíme medem. Tvaroh smícháme s proteinem a následně tuto tvarohovou směs přidáme k uvařenému pudinku. Zamícháme a krém je na světě!

  • Vychladlé těsto zbavíme pečicího papíru a rozrolujeme. Od kraje ke kraji jej potřeme krémem. Na jeden okraj položíme banány a zarolujeme jako sushi. 

  • Před podáváním necháme pár hodin ztuhnout v lednici.

  • Dobrou chuť!