Kaše ala mrkváč
Připravit si k snídani mrkváč vyžaduje spoustu práce a času. Zato pochutnat si na OVESNÉ KAŠI ALA CARROT CAKE můžeme raz dva!
Vyzkoušejte ji třeba hned o víkendu.
Ingredience:
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek mléka (klasického, mandlového, ovesného…)
- 1 větší mrkev
- 30 g proteinu (my jsme použili příchuť slaný karamel)
- 1 ČL skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- šťáva a kůra z 1/2 pomeranče
Postup:
Ovesné vločky nejdřív nasucho opražíme v hrnci nebo v hlubší pánvi.
Přidáme k nim najemno nastrouhanou mrkev a zalijeme mlékem.
Vaříme na slabém plameni, pravidelně mícháme, aby se kaše nepřipekla ke dnu.
Ke konci vaření (až kaše hezky zhoustne) přimícháme protein, skořici, muškátový oříšek, šťávu a kůru z pomeranče.
Ještě chvíli povaříme do požadovaného zhoustnutí.
Servírujeme s oříškovým máslem a oblíbeným ovocem.
Dobrou chuť!