ZAVŘÍT

Kaše ala mrkváč

Ingredience

- 1/2 hrnku ovesných vloček

- 1 hrnek mléka (klasického, mandlového, ovesného…)

- 1 větší mrkev

- 30 g proteinu (my jsme použili příchuť slaný karamel)

- 1 ČL skořice

- 1/2 lžičky muškátového oříšku

- šťáva a kůra z 1/2 pomeranče

Připravit si k snídani mrkváč vyžaduje spoustu práce a času. Zato pochutnat si na OVESNÉ KAŠI ALA CARROT CAKE můžeme raz dva!

Vyzkoušejte ji třeba hned o víkendu.


Postup:

- Ovesné vločky nejdřív nasucho opražíme v hrnci nebo v hlubší pánvi.

- Přidáme k nim najemno nastrouhanou mrkev a zalijeme mlékem.

- Vaříme na slabém plameni, pravidelně mícháme, aby se kaše nepřipekla ke dnu.

- Ke konci vaření (až kaše hezky zhoustne) přimícháme protein, skořici, muškátový oříšek, šťávu a kůru z pomeranče.

- Ještě chvíli povaříme do požadovaného zhoustnutí.

- Servírujeme s oříškovým máslem a oblíbeným ovocem. Dobrou chuť!