ZAVŘÍT

Jablečný cheesecake

Ingredience

Na korpus:

  • 80 g ovesných vloček

  • 20 g vlašských nebo pekanových ořechů

  • 20 g ghíčka

  • 1 vejce

  • 1 ČL skořice

  • 20 g medu


Na krém:

  • 500 g tvarohu

  • 250 g ricotta

  • 30 g vanilkového proteinu

  • 50 g medu

  • šťáva z ½ citrónu

  • 1 balení želatinového ztužovače


Na jablečnou vrstvu:

  • 3 jablka

  • 5 g ghíčka

  • 1 PL škrobu

  • 1 ČL skořice

  • šťáva z ½ citrónu

  • 20 g ovesných vloček

Chladno, sychravo, tma… Někdy to není zrovna snadné hledat si v temných podzimních dnech radosti, viďte?  Co ale zaručeně potěší, je najít v lednici dokonalý cheesecake se všemi chutěmi, co k podzimu neodmyslitelně patří.

Tak hurá na něj!





Postup:

Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady. Vzniklé těsto natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 10 minut dokřupava. 

Mezi tím vyšleháme všechny ingredience na krém a spojíme je želatinovým ztužovačem podle návodu. Krém naneseme na vychladlý korpus.

Jablka nakrájíme na kostky, které opečeme ve větší pánvi na ghíčku. Zaprášíme skořicí, zalijeme citrónovou šťávou a necháme chvíli dusit. Následně přidáme škrob a mícháme, dokud nevznikne pudinková směs. Jakmile směs vychladne, naneseme ji na krém.

Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi. Jakmile se vločky rozvoní a lehce zezlátnou, stáhneme je s plotny a posypeme jimi vršek dortu. 

Hotový cheesecake dáme ztuhnout do lednice ideálně přes noc.

Dobrou chuť.