ZAVŘÍT

Frittata

Ingredience

  • olej na smažení

  • ½ cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 50 g slaniny (nebo jiné uzeniny)

  • 5 vajec

  • 100 g cottage

  • 20 g špenátu

  • 50 g rajčat

  • 20 g oblíbeného sýru

  • sůl, pepř, bylinky, klíčky



    • Troubu předehřejeme na 180 °C.
    • Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.
    • V pánvni, nebo pekáčku, který je vhodný i pro použití do trouby rozpálíme olej. Přidáme cibuli a necháme změknout asi jednu minutu. Následně přidáme česnek a po další minutě i slaninu. Vše společně opečeme a necháme zezlátnout.
    • Mezi tím vyklepneme vejce, která smícháme s cottage a špenátem, dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
    • Směs nalijeme do pánve, rovnoměrně rozprostřeme a poklademe rajčaty nakrájenými na plátky.
    • ​​Opékáme na středním plameni, dokud se na povrchu nezačnou tvořit dírky od vzduchových bublin. Poté pánev přesuneme do rozehřáté trouby, kde frittatu pečeme dalších 10 minut.
    • Zhruba 2 minuty před dopečením můžeme frittatu zasypat sýrem. Výkon trouby potom zvýšíme na 220 °C a vrátíme pánev zpět do trouby, aby sýr vytvořil krustu.
    • Pomocí nože nebo vařečky opatrně oddělíme okraj frittaty od pánve. Spodek by se měl odlepit sám. Naporcujeme a podáváme zasypané další várkou bylinek a klíčků.

    Dobrou chuť!