ZAVŘÍT

French toasty z vánočky

Ingredience

Na french toasty:

  • 4 plátky vánočky

  • 50 ml mléka

  • 20 g vanilkového proteinu

  • 1 ČL perníkového koření

  • 1 vejce

  • 5 g sladidla

  • kůra z ½ citrónu

  • ghí nebo máslo na smažení


Na omáčku:

  • proteinový nebo klasický pudink


Už se vám někdy stalo, že jste vánočku nestihli spořádat včas, než oschla a ztvrdla? Nám teda jo a vyhodit ji, nám bylo pořádně líto. A tak vznikl recept na french toasty ze staré vánočky, které jí vdechnou nový život a vy si epicky pochutnáte.


Postup:

V hlubokém talíři smícháme mléko, protein, perníkové koření, vejce, sladidlo a kůru z citrónu. 

Plátky vánočky postupně namáčíme v připravené směsi a necháme nasáknout z obou stran. 

Necháme lehce okapat a poté jednotlivé plátky vánočky usmažíme na středním plameni z obou stran. 

Podáváme s pudinkovým krémem.