ZAVŘÍT

Dýňový chlebíček

Ingredience

Na těsto:

- 300 g dýňového pyré

- 2 jablka

- 3 vejce

- 200 g mouky (my jsme použili špaldovou)

- 1 kypřicí prášek do perníku

- 30 g proteinu (hodí se třeba vanilka nebo slaný karamel)

- 50 g sladidla (med, čekankový sirup, erythritol…)

- kůra z 1/2 citrónu

- kůra z 1/2 pomeranče

- 200 ml mléka nebo kefíru


Na krém:

- 250 g ricotty

- 250 g tvarohu v papíru

- 1 ČL vanilky

- šťáva z 1/2 citrónu

- šťáva z 1/4 pomeranče

- 20 g sladidla


Upeč si o víkendu dokonalý DÝŇOVÝ CHLEBÍČEK jako z oblíbené kavárny. Tento je dost možná ještě o chlup lepší, rozhodně zdravější a taky výrazně levnější. No prostě má samé výhody.


Postup:

- Troubu předehřejeme na 180 °C.

- Dýni nebo už předpřipravené dýňové pyré hodíme do mixéru spolu s jablky, vejci a sladidlem. Rozmixujeme do hladké konzistence.

- Ve větší míse spolu smícháme sypké ingredience — mouku, kypřicí prášek, protein, kůru z citrónu a pomeranče, mléko nebo kefír.

- Dýňovou směs přilijeme k suchým ingrediencím a vytvoříme těsto.

- Hotové těsto přelijeme do chlebové formy vyložené pečicím papírem.

- Pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut. Potom necháme chlebíček bychladnout.

- V průběhu pečení si připravíme krém vyšleháním všech potřebných ingrediencí.

- Krém rovnoměrně naneseme na vychladnutý chlebíček.

- Ozdobíme a dáme chladit do lednice (ideálně přes noc, aby se chutě pěkně propojily). 

- Dobrou chuť!