Sleva 50% na vybraná másla s krátkou dobou spotřeby!

Dýňový chlebíček

Upeč si o víkendu dokonalý DÝŇOVÝ CHLEBÍČEK jako z oblíbené kavárny. Tento je dost možná ještě o chlup lepší, rozhodně zdravější a taky výrazně levnější. No prostě má samé výhody.

 

Na těsto:

  • 300 g dýňového pyré
  • 2 jablka
  • 3 vejce
  • 200 g mouky (my jsme použili špaldovou)
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 30 g proteinu (hodí se třeba vanilka nebo slaný karamel)
  • 50 g sladidla (med, čekankový sirup, erythritol…)
  • kůra z 1/2 citrónu
  • kůra z 1/2 pomeranče
  • 200 ml mléka nebo kefíru

 

Na krém:

  • 250 g ricotty
  • 250 g tvarohu v papíru
  • 1 ČL vanilky
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • šťáva z 1/4 pomeranče
  • 20 g sladidla

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Dýni nebo už předpřipravené dýňové pyré hodíme do mixéru spolu s jablky, vejci a sladidlem. Rozmixujeme do hladké konzistence.

Ve větší míse spolu smícháme sypké ingredience — mouku, kypřicí prášek, protein, kůru z citrónu a pomeranče, mléko nebo kefír.

Dýňovou směs přilijeme k suchým ingrediencím a vytvoříme těsto.

Hotové těsto přelijeme do chlebové formy vyložené pečicím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut. Potom necháme chlebíček bychladnout.

V průběhu pečení si připravíme krém vyšleháním všech potřebných ingrediencí.

Krém rovnoměrně naneseme na vychladnutý chlebíček.

Ozdobíme a dáme chladit do lednice (ideálně přes noc, aby se chutě pěkně propojily). 

Dobrou chuť!