ZAVŘÍT

Dýňový cheesecake

Ingredience

Na korupus:

Na krém:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 250 g dýňového pyré
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 60 g javorového sirupu
  • 1 PL skořice
  • 2 vejce

Léty osvědčený lék na podzimní splín je dýňový cheesecake. Tak akorát skladký, kořeněný a vesele barevný. Zkuste ho taky.


 

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 170 °C.
  • Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme na drť. Smícháme s pumpkin spice máslem, vejcem a vzniklou směs vtlačíme na dno formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut. Poté necháme vychladnout.
  • Ve větší míse smícháme tvaroh, mascarpone, protein, javorový sirup a skořici. Postupně do směsi zašleháme vejce.
  • Krém rozdělíme na dvě poloviny. Tu první rovnoměrně naneseme na korpus. Do druhé zamícháme dýňové pyré a poté ji navrstvíme na světlou část krému.
  • Pečeme 50-60 minut. Po upečení by povrch měl být tuhý, lehce nazlátlý, střed by se měl vlnit. Jakmile cheesecake vychladne, tak ztuhne.
  • Ozdobíme a podáváme. Dobrou chuť!