ZAVŘÍT

Cuketový perník

Ingredience

- 400 g cukety


- 220 g (špaldové) mouky

- 30 g čokoládového proteinu 

- 1 PL skořice

- 1 balení kypřicího prášku do perníku

- 0,5 ČL soli


- 60 g medu (nebo jiného oblíbeného sladidla)

- 3 vejce

- 70 ml řepkového oleje

- kůra z 1/2 citrónu

- kůra z 1/2 pomeranče


- 1 balení vanilkového pudingu

- 400 ml mléka

- 20 g medu

- 200 g ricotty

- 30 g bílé čokolády

S cuketovou sezónou je potřeba se pomalu rozloučit, jak se patří - třeba nadýchaným a vláčným perníkem s božským pudinkovým krémem.

Nezapomeň si recept uložit a o víkendu ho otestovat.


Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Cuketu nastrouháme najemno, lehce vyždímáme a vodu slijeme.

Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, protein, skořici, kypřicí prášek a sůl.

K suché směsi přidáme cuketu, kůru z citrónu a pomeranče, přilijeme olej, vyklepneme vejce a osladíme medem. 

Zamícháme a vytvoříme těsto.

Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut.

Mezi tím si připravíme krém – pudink uvaříme v mléce a osladíme medem. Před dovařením v něm necháme rozpustit bílou čokoládu. Do lehce vychladlého pudinku nakonec vmícháme ricottu.

Na vychladlý perník rovnoměrně rozetřeme krém, ozdobíme ovocem a dáme uložet do lednice ideálně přes noc. 


Dobrou chuť!