ZAVŘÍT

Borůvkový cheesecake

Ingredience

Na korpus:

- 120 g oblíbených sušenek (ideálně použijeme nějaké zdravější)

- 50 g rozpuštěného másla nebo ghí

- 1 PL oříškového másla


Na cheesecake vrstvu:

- 750 g tvarohu 

- 200 g ricotty

- 150 g mražených borůvek

- 3 vejce

- 1 odměrka vanilkového proteinu

- 50 g sladidla (my jsme použili erythritol)


Na čoko vrstvu:

- 100 g čokolády

- 1 ČL másla nebo ghí 

- borůvky


Je libo něco barevnýho, fit a hlavně výbornýho na víkendový stůl? Tak to si ulož recept na zdravý borůvkový cheesecake a okouzlí celou rodinku.


Postup:

Troubu předehřejeme na 160 °C.

Sušenky rozdrtíme, spojíme s rozpuštěným máslem nebo ghíčkem a natlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Korpus zatím dáme chladit do lednice.
Mražené borůvky necháme lehce povolit a potom je rozmixujeme dohladka.
Ve větší míse tvaroh, ricottu, borůvkové pyré, protein, sladidlo a nakonec opatrně zapracujeme zajíčka (pokojové teploty!)

Hotový krém přelijeme na sušenkový korpus a dáme péct do předehřáté trouby na 45-50 minut.
Na dno trouby můžeme dát nádobu s vodou, která zajistí, že se krém pečením nevysuší.
Upečený dort vytáhneme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce spolu s lžičkou másla nebo ghíčka. Vzniklou čokoládovou polevou polijeme vychladnutý dort a pomocí lžíce rozetřeme.

Hotový cheesecake dáme ztuhnout do lednice (ideálně přes noc).

Dobrou chuť.