ZAVŘÍT

Banana bread

Ingredience

  • 220 g špaldové mouky
  • 50 g proteinu (třeba čokoláda/banán)
  • 3 ČL skořice
  • 2 ČL kypřicího prášku
  • 6 banánů
  • 4 vejce
  • 60 g kokosového oleje
  • 70 ml javorového (nebo jiného) sirupu / 70 g jiného sladidla
  • 70 g hořké čokolády
  •  40 g lískových ořechů

Banánový chlebíček nesmí chybět ve sbírce receptů žádné správné hospodyňce, fitnessákovi ani babičce. Založte si do své sbírky tento náš léty prověřený kousek a oprašte ho pokaždé, když banány na polici začnou černat. 

 


Postup:

  • Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • Zvlášť smícháme všechny suché ingredience – prosátou špaldovou mouku, proteinový prášek, skořici a kypřící prášek.
  • Ve větší míse rozmačkáme 5 banánů. Přidáme k nim vejce, roztopený kokosový olej a sladidlo a vše důkladně promícháme. 
  • K banánové smesi postupně přimícháváme sypkou směs a vytvoříme těsto. Nakonec do těsta přimícháme ⅔ čokoládových kousků a ⅔ posekaných ořechů.
  • Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, ozdobíme zbylou čokoládou, ořechy a posledním banánem.
  • Pečeme v předehřáté troubě zhruba 50-60 minut, nebo dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.